mar 142019
 

Vi, KFUM-spejderne, Sct. Catharinae gruppe i Hjørring, kunne til vores generalforsamling i år uddele en 75 års stjerne til en af vores spejdere, idet Søren Hermansen har været spejder i 75 år. Det er ikke noget, der sker så ofte i en spejdergruppes historie, derfor er gruppen også meget stolte af denne begivenhed. Faktisk er der kun uddelt tre 75 års stjerner i alt i KFUM-spejdernes historie indtil nu.

Søren har ikke altid været spejder i denne gruppe, men da han kom til Hjørring kom han hurtigt med og var gruppeleder i mange år. I løbet af årene har Søren været leder for alle aldersgrupper inden for spejderne. Søren sluttede med at være leder for et par år siden, hvor han i de sidste mange år var bæverleder, leder for de yngste spejdere. Gruppeleder Susanne Rævdal fortalte på generalforsamlingen om Søren, at selv om Søren ikke kommer til ugentlige spejdermøder, kan gruppen altid regne med hans hjælp til fællesarrangementer, og at han gerne giver en hånd med ved oprydning og vedligeholdelse af spejdernes område.

Spejderne får en stjerne af metal, når de har været spejdere i henholdsvis 10, 25 og 50 år. En 75 års stjerne tildeles kun efter en indstilling til hovedbestyrelsen.  Hovedbestyrelsesmedlem Katrine Thørring kom til generalforsamlingen og overrakte Søren Hermansen det fysiske bevis for 75 år som spejder. Spejderne fra troppen havde forberedt nogle spørgsmål til Søren, så det blev Søren selv, der fortalte om, hvordan det var at være spejder for så mange år siden. Søren blev bl.a. spurgt om, om spejderne var dovne den gang. Det kunne Søren svare meget klart og hurtigt på, at det var de ikke. Ligeledes spurgte spejderne om, om lederne var sure den gang. Søren svarede, at det var de ikke, han har kun mødt spejdere med godt humør, ellers var han ikke blevet ved med at være spejder i så mange år. Søren måtte også fortælle lidt om det udstyr spejderne havde den gang. Så er nutidens soveposer og liggeunderlag næsten helt luksus i forhold til dette.

Sorry, the comment form is closed at this time.