jan 052024
 

Tirsdag d. 9. januar 2024 starter spejdermøderne igen for alle enheder. Vi har ulvene, som mødes kl. 17.00 til 18.30 og spejdertroppen, som mødes kl. 18.00 til 19.30. Vi arbejder på, at vi efter påskeferien kan tilbyde spejder for alle, der skal starte i børnehaveklasse efter sommerferien samt for dem, der allerede går i børnehaveklasse og 1. klasse. Vi har program og aktiviteter – har brug for praktisk hjælp.

I år har gruppen, som er Hjørrings ældste, 100 års jubilæum. Det vil vi fejre gennem hele foråret blandt ved at spejderne løbende vil lave aktiviteter, som spejdere har lavet for mange år siden. Lederne har kigget i gamle spejderbøger, og har fundet nogle sjove og anderledes spejderaktiviteter frem.

Jubilæet skal selvfølgelig også fejres med fest for alle. Der bliver en dag, d. 4. maj, for alle nuværende spejdere og deres familier samt en dag, d. 25. maj, med reception for alle tidligere spejdere og spejdere fra andre grupper samt alle andre, som vil være med til at markere dagen.

jan 082023
 

Så er vi klar igen med spejdermøder i 2023.

Vi mødes kl. 16.30 til ulvemøde for de 7 – 10 årige og kl. 18.00 til tropmøde for spejdere fra 11 år og op.

Vi vil, selv om det er vinter, fortrinsvis være ude, så det er vigtigt at have varmt tøj på og gerne noget, der må blive lidt snavset. Programmerne for enhederne vil snarest kunne ses et andet sted på hjemmesiden.

Vi har en facebookside, KFUM-spejderne Sct. Catharinae Gruppe Hjørring, hvor vi er ret gode til at lægge billeder op af vores møder.

Vi er lige for tiden 6 ledere, som brænder for spejderarbejdet, og vi har en dejlige bestyrelse med forældrerepræsentanter, som støtter os i vores arbejde.

Der er altid plads til nye spejdere – og det er i alle aldre. Det er aldrig for sent at blive spejder/spejderleder.

aug 112020
 

Vi starter spejdermøder op igen tirsdag d. 18. august.

Bæverne mødes ved bålhytten kl. 16.30 – 17.45 og ulveflokken mødes samme sted kl. 18.00 – 19.30.

Lederne har midt i den dejlige sommervarme lavet et spændende program. Det kan ses under programmer for både bævere og ulve.

Vi glæder os til at komme i gang igen – vi har nydt de tre gange sommerspejd, og glæder os til at se alle bævere og ulve igen samt nye børn, som også har lyst til at være spejdere.

Det er gratis at være med tre gange – og når man er meldt ind, får man et spejdertørklæde.

jun 152020
 

Spejderne i Sct. Catharinae gruppe inviterer børn i alderen 5 til 7 år til aktiviteter ved spejderhuset i Overgade tre gange i løbet af sommerferien.

Det er tirsdage d. 30/6, 14/7 og 28/7 alle dage kl. 16.30 til 17.45.

Det er gratis – husk at tage tøj på, som gerne må blive snavset.

Hvis der er spørgsmål omkring sommer-spejd er I velkommen til at kontakte gruppeleder Susanne på tlf: 20874435 eller på mail: susanne@spejdernet.dk. Imens der er sommer-spejd, kan evt. voksne få en siddeplads i nærheden 🙂

mar 242020
 

Da vi ikke kan mødes fysisk i vores spejderhus og lave sjove og spændende aktiviteter, har vi lavet nogle opgaver, som spejderne kan lave hjemme og tage mærket “Hjemmespejderi”.

Vi savner alle spejderarbejdet og at mødes. Vi håber, at I alle tager jeres forholdsregler og holder humøret oppe. Husk at være gode ved hinanden og tage hensyn. Vi håber stadig, at vi kan komme på vores lejr – det kan kun tiden vise.

Vores planer med at starte spejderarbejde for 6-7 årige har indtil videre ingen startdato på. En ting er dog helt sikkert, vi er klar, så snart situationen tillader det.

Med spejderhilsen ledere og bestyrelse

PS: Hvis I ønsker at få opgaverne til Hjemmespejderi, er I velkommen til at kontakte Susanne Rævdal på e-mail: susanne@spejdernet.dk

okt 132019
 

Vi har valgt at flytte bæverne og ulvene til samme tidspunkt i vinter. Det vil sige, der er spejdermøde for alle fra kl. 18.00 til  19.30. 

Til foråret er planen atter at holde bævermøder fra kl. 16.00 til 17.15. Til den tid er alle børn, som skal starte i børnehaveklasse efter sommerferien 2020, også meget velkommen til at komme til spejder sammen med dem, som går i 0. eller 1. klasse.

Første gang bliver tirsdag d. 24. marts 2020 kl. 16.00.

sep 292019
 

Otte af de sejeste ulveunger fra KFUM-spejderne, Sct. Catharinae gruppe i Hjørring kunne lørdag eftermiddag stolt vise et lille metalmærke frem, hvor der stod 20 kilometer på. Spejderne, der er 8 – 9 år brugte lørdagens forholdsvis gode vejr til at gå 20 kilometer i Hjørrings midtby og  gennem de grønne områder. I løbet af dagen kunne pigerne frit vælge mellem forskellige ruter fra 1 til 3 kilometer. Alle ruterne udgik fra vores spejderhus i Overgade, og de gik bl.a til Christiansgave, forbi tre kirke, rundt om Femhøje og den mest populære 3 km rundt om søen i Svanelunden og rundt Folkeparken.

Spejderne mødte mange glade mennesker på deres ture, og talte med en masse – især hundeejere fik spejderne en snak med, da de alle er ret glade for dyr. Den store tordenbyge omkring middagstid undgik spejderne, idet det passede så fint med at de alle var tilbage i spejderhuset, lige da regnen startede, så ingen af os blev rigtig våde. I spejderhuset var der et bord med forfriskninger og drikkevarer. Der skulle jo noget energi til at gå de mange kilometer. Og det hele var da også spist, da vi var færdige.

Ved start blev der udleveret en figur med 20 felter på, som skulle streges ud efterhånden som turene blev tilbagelagt. Som udgangspunkt satsede spejderne på at gå 10 km, men de blev hurtigt rundet. Derefter gik der lidt sport i at nå 20 kilometer, inden forældrene kom og hentede nogle meget trætte spejdere. Det ses dog ikke på billedet af spejderne, som stolt viser deres kilometerscore frem.

Tak for en fantastisk dag med god humør og god energi.

sep 012019
 

Så er vi kommet godt i gang – og til opstart fik vi lavet god mad. Flere har spurgt efter opskriften på maden til denne aften, og den kan I finde her. 

Vi har fået lavet et spændende program for resten af året. Dette program kan forøvrigt også ses et sted på vores hjemmeside. Vi regner med,  at vi skal være ude så meget som overhovedet muligt – så husk at tage tøj på til det.

Spejderstartgryde

aug 042019
 

Vi starter igen tirsdag d. 20. august 2019 kl. 17.00. Alle spejdere, som er meldt ind, har fået indbydelsen. Vi mødes alle spejdere, forældre og søskende, som har lyst, og laver mad over bål sammen. Spejderne får årsstjerner, og der er et par stykker, som skal have spejdertørklæde. Desuden vil lederne fortælle lidt om programmet for det første halve spejderår.

Alle er velkommen denne aften, vi vil dog gerne have det at vide, så der kan være mad nok. 

De almindelige spejdermøder starter igen tirsdag d. 27. august. Vi har fået ny leder til de mindste, idet en af de store spejdere kommer og er leder sammen med en af de erfarne ledere til Bæverenheden, som mødes kl. 16.00 til 17.15.

Vi har plads til flere børn i alderen 6 – 8 år på dette tidspunkt.

mar 142019
 

Vi, KFUM-spejderne, Sct. Catharinae gruppe i Hjørring, kunne til vores generalforsamling i år uddele en 75 års stjerne til en af vores spejdere, idet Søren Hermansen har været spejder i 75 år. Det er ikke noget, der sker så ofte i en spejdergruppes historie, derfor er gruppen også meget stolte af denne begivenhed. Faktisk er der kun uddelt tre 75 års stjerner i alt i KFUM-spejdernes historie indtil nu.

Søren har ikke altid været spejder i denne gruppe, men da han kom til Hjørring kom han hurtigt med og var gruppeleder i mange år. I løbet af årene har Søren været leder for alle aldersgrupper inden for spejderne. Søren sluttede med at være leder for et par år siden, hvor han i de sidste mange år var bæverleder, leder for de yngste spejdere. Gruppeleder Susanne Rævdal fortalte på generalforsamlingen om Søren, at selv om Søren ikke kommer til ugentlige spejdermøder, kan gruppen altid regne med hans hjælp til fællesarrangementer, og at han gerne giver en hånd med ved oprydning og vedligeholdelse af spejdernes område.

Spejderne får en stjerne af metal, når de har været spejdere i henholdsvis 10, 25 og 50 år. En 75 års stjerne tildeles kun efter en indstilling til hovedbestyrelsen.  Hovedbestyrelsesmedlem Katrine Thørring kom til generalforsamlingen og overrakte Søren Hermansen det fysiske bevis for 75 år som spejder. Spejderne fra troppen havde forberedt nogle spørgsmål til Søren, så det blev Søren selv, der fortalte om, hvordan det var at være spejder for så mange år siden. Søren blev bl.a. spurgt om, om spejderne var dovne den gang. Det kunne Søren svare meget klart og hurtigt på, at det var de ikke. Ligeledes spurgte spejderne om, om lederne var sure den gang. Søren svarede, at det var de ikke, han har kun mødt spejdere med godt humør, ellers var han ikke blevet ved med at være spejder i så mange år. Søren måtte også fortælle lidt om det udstyr spejderne havde den gang. Så er nutidens soveposer og liggeunderlag næsten helt luksus i forhold til dette.